شارژرهای وایرلس
تاریخ ارسال :
۱۳ بهمن ۱۴۰۳
تعداد بازدید :
۲۴۵
امروزه فناوری چنان پیشرفت کرده است که زندگی بدون تجهیزات الکترونیکی مثل گوشی یا ساعت های هوشمند غیر ممکن شده است. از طرف دیگر مصرف برق و خالی شدن باتری این تجهیزات بعنوان یکی از دغدغه های همیشگی کاربران مطرح بوده و هست. علی رغم وجود شارژرهای کابلی قدیمی ، شرکت های صاحب فن آوری روش های جدیدی برای تامین شارژ باتری دستگاه ها ارائه داده اند که یکی از جذاب ترین این روشها ، استفاده از شارژرهای وایرلس یا همان شارژرهای بدون سیم می باشد.
شارژرهای سیمی بعنوان نسل قدیمی شارژرهای تلفن همراه و گجت های هوشمند
تصور کنید عازم یک سفر هستید و لازم است تا گوشی تلفن موبایل بهمراه ساعت هوشمند و هدفون بلوتوثی خود را در این مسافرت همراه خود داشته باشید. برای هر یک از این تجهیزات نیاز است تا یک شارژر بهمراه کابل مربوطه را در چمدان خود قرار دهید. اوضاع وقتی پیچیده می شود که هر یک از اعضاء خانواده نیز همین تعداد وسایل الکترونیکی متعلق به خود داشته باشند و یا شما بجای یک گوشی ، چندین گوشی مختلف از چند سازنده متفاوت داشته باشید که هر یک از آنها شارژر و کابل مختص خود را داشته باشد. در اینصورت مجبور خواهید بود انبوهی از شارژرها بهمراه کابل های مختلف را بعنوان اسباب ضروری سفر همراه خود حمل و نقل نمائید و آنها را بعنوان بار اضافه و دست و پا گیر تحمل کنید. همچنی استرس بهمراه نداشتن شارژر یا کابل یکی از گجت های هوشمند شما را رها نخواهد کرد. اما نگران نباشید !! شارژرهای وایرلس بعنوان راه حلی برای پایان دادن به این کابوس و رفع این مشکل پا به عرصه وجود نهاده اند.
یک نمونه شارژر وایرلس که با قرار دادن گوشی روی آن ، باتری گوشی شروع به شارژ می کند
شارژر وایرلس چیست ؟
شارژر وایرلس که نام های دیگر آن شارژر بدون سیم یا شارژر القایی می باشد ، تجهیزی است که برای تامین برق و شارژ مورد نیاز باتری دستگاه های قابل حمل بصورت وایرلسی و بدون نیاز به سیم و کابل بکار می رود. بر خلاف شارژرهای معمولی که برای شارژ کردن تجهیزات از یک تکه کابل یا سیم استفاده می کنند ، در شارژرهای وایرلس نیازی به استفاده از کابل یا سیم نیست و به محض نزدیک شدن گوشی به دستگاه شارژر ، فرآیند انتقال الکتریسیته و شارژ آغاز می شود.
شارژرهای وایرلس بکمک امواج الکترومغناطیسی شارژ را انتقال می دهند
اصول کار شارژرهای وایرلس
اصول کار شارژرهای وایرلس بر مبنای القای الکترو مغناطیسی بین دو سیم پیچ می باشد که اینکار طبق قانون القای فاراده صورت می گیرد. بطور خلاصه طبق این قانون هرگاه یک سیم پیچ درون یک میدان مغناطیسی متغیر قرار بگیرد ، درون آن یک انرژی الکتریکی تولید می شود که از این انرژی الکتریکی برای شارژ باتری می توان استفاده کرد. شارژرهای وایرلس بعنوان منبع ایجاد امواج الکترومغناطیسی عمل می کنند و گوشی بعنوان گیرنده این امواج ، آنها را دریافت کرده و به برق تبدیل می کند و سپس این برق تولیدی را جهت شارژ به باتری انتقال می دهد.
یک شارژر وایرلس که بصورت یک استند طراحی شده و از امواج الکترومغناطیسی برای انتقال شارژ استفاده می کند
در شارژرهای وایرلس ، سیم و کابل که در روش قدیمی برای اتصال گوشی ها و تجهیزات به شارژر استفاده می شد جای خود را به امواج نامرئی الکترومغناطیسی داده است . طبق استانداردهای موجود، عملکرد این شارژرها کاملا ایمن بوده و به سلامت انسان یا محیط اطراف آسیبی وارد نمی کنند.
یک مدل شارژر وایرلس که بصورتی طراحی شده تا بتواند گوشی و ساعت هوشمند و ایرپاد را بصورت همزمان شارژ کند
با اختراع و عرضه این شارژرها به بازار فن آوری ، تحولی بزرگ در زمینه نحوه شارژ دستگاه های قابل حمل آغاز شده است و این تحول تا آنجا پیش خواهد رفت که دیگر نیازی نباشد تجهیزات قابل حمل مثل گوشی و ساعت های هوشمند را با کابل به شارژرها متصل کنیم.
شارژرهای وایرلس به برق متصل می شوند و امواج حاوی انرژی الکتریکی را به سمت گوشی ها ارسال می کنند
طرز کار شارژرهای وایرلس
شارژرهای وایرلس از یک صفحه مسطح بنام پد تشکیل شده اند که درون این صفحه یک یا چند سیم پیچ قرار دارد. این سیم پیج ها به مدارات الکترونیکی متصل هستند که انرژی الکتریکی را با فرکانس مشخص به آنها تزریق کرده و باعث ایجاد یک میدان مغناطیسی در سطح خارجی صفحه یا پد می گردند.
یک نمونه سیم پیچ مسطح که در شارژرهای وایرلس بکار می رود
چنانچه یک گوشی که قابلیت دریافت شارژ وایرلس را داشته باشد روی این صفحه قرار گیرد در حقیقت درون این میدان مغناطیسی قرار گرفته است و از آنجا که گوشی نیز یک سیم پیچ در درون خود دارد ، شروع به دریافت امواج الکترومغناطیسی بکمک سیم پیج خود خواهد کرد و این امواج به برق تبدیل شده و جهت شارژ به باتری گوشی تزریق خواهد شد. کلیه این فرآیندها توسط مدارت پیشرفته الکترونیکی کنترل و مدیریت می شود.
اجزاء مختلف یک شارژر وایرلس و یک گوشی تلفن همراه
در این روش شارژر بعنوان فرستنده امواج و گوشی بعنوان گیرنده امواج عمل می کند و انرژی الکتریکی لازم برای شارژ کردن باتری گوشی ، از فرستنده به گیرنده منتقل می شود.
شارژر وایرلسی یا بدون سیم از امواج الکترومغناطیسی برای انتقال شارژ استفاده می کند
استاندارد شارژرهای وایرلس
همانند سایر تجهیزات الکترونیکی ، شارژرهای وایرلس نیز از یک استاندارد واحد تبعیت می کنند. این استاندارد Qi نام دارد و در زبان چینی به معنای انرژی حیاتی می باشد. Qi یک استاندارد و پروتکل بین المللی است که مورد توافق کلیه سازندگان و شرکت های طراحی و ساخت گوشی ها و شارژرهای وایرلس است و اولین نسخه آن در سال ۲۰۰۸ میلادی توسط کنسرسیوم تنظیم مقررات شارژرهای وایرلس تدوین و ارائه شده است و برای انتقال انرژی الکتریکی از طریق امواج الکترومغناطیسی بکار می رود.این استاندارد به سازندگان گوشی و تجهیزات هوشمند کمک کرده است تا برای سازگار نمودن محصولات خود با شارژرها و فراهم کردن امنیت و راحتی برای کاربران قدم های بزرگی بردارند. دستگاه ها و تجهیزاتی که قابلیت استفاده از شارژرهای وایرلس را دارند Qi - Compatible نام دارند.
علامت مشخصه استاندارد Qi که در شارژرهای وایرلس استفاده می شود
علامت مشخصه استاندارد Qi در پشت یک گوشی تلفن همراه
چنانچه روی هر گوشی یا گجت هوشمند این علامت هک شده باشد نشان دهنده آنست که آن گوشی قابلیت اتصال به شارژرهای وایرلس را دارد.
شارژرهای وایرلس و سلامتی انسان
در شارژرهای وایرلس بعلت استفاده از امواج با فرکانس کنترل شده و ایمن ، خطری سلامتی انسان را تهدید نمی کند . در ثانی ، قدرت امواج بکار رفته نیز توسط مدارات هوشمند الکترونیکی کاملا کنترل شده است . بطوریکه با اندکی فاصله گرفتن گوشی از صفحه شارژر ، ارتباط آن با شارژر قطع شده و دستگاه شارژر قادر به ارسال امواج به فاصله اندکی بیشتر نخواهد بود. زیرا سیگنال های شارژ بشدت کنترل شده و محدود گشته اند. از آنجا که کلیه شارژرهای وایرلس تحت استاندارد جهانی Qi طراحی و ساخته می شوند و ملاحظات سلامتی انسان در این استاندارد رعایت شده است ، با اطمینان می توان گفت استفاده از این نوع شارژرها خطری برای سلامتی انسان ندارد.
با اطمینان خاطر می توان از شارژرهای وایرلس حتی در اتاق خواب استفاده کرد
نکته دیگر در این رابطه اینست که شارژرهای وایرلس امواج الکترومغناطیسی را بصورت جهت دار و صرفا به سمت گوشی ارسال می کنند و ارسال امواج به اطراف یا جهت های مختلف صورت نمی گیرد . این مورد نیز به سایر فاکتورهای ایمن بودن این تجهیزات اضافه می شود.
ارسال امواج در شارژرهای وایرلس بصورت جهت دار به سمت گوشی انجام می گیرد
مزایای استفاده از شارژرهای وایرلس
مزایای مفید استفاده از شارژرهای وایرلس عبارتند از :
- حذف سیم و کابل
- حذف وابستگی به نوع سوکت شارژ
- افزایش ایمنی
- افزایش راحتی کاربران
- سازگار بودن یک شارژر وایرلس با تمام گوشی ها
- کاهش خرابی و استهلاک کابل و سوکت ها
- امکان استفاده همزمان چند گوشی از یک شارژر
حذف کابل ها یکی از مزایای استفاده از شارژر وایرلس
معایب استفاده از شارژرهای وایرلس
- اندکی سرعت شارژ پائینتر
- قیمت بالاتر
- اثر پذیری از فاصله
- اثر پذیری از نوع قاب و کاور گوشی
گوشی و سایر گجت های هوشمند در حال استفاده همزمان از یک شارژر وایرلس
محدودیت فاصله در شارژرهای وایرلس
بر خلاف آنتن های وایرلس یا وای فای که برای پخش امواج اینترنت از فاصله دور بکار می روند ، شارژرهای وایرلس چنین قابلیتی ندارند و نیاز است تا یک گوشی برای دریافت سیگنال شارژ روی صفحه شارژر و به فاصله خیلی کم از آن قرار بگیرد .
فاصله مجاز بین گوشی و شارژر وایرلس بسیار محدود است
وجود فاصله بین دستگاه شارژر و گوشی موبایل ، بازدهی شارژ را کم می کند و حتی موجب قطع شدن فرآیند شارژ می شود. طبق استاندارد Qi ماکزیمم فاصله ممکن برای انتقال شارژ برابر ۴ سانتی متر تعیین شده است. یکی از دلایل این محدودیت فاصله رعایت ملاحظات سلامتی برای انسان است تا امواج ساطع شده از صفحه شارژر اثرات مخرب روی سلامتی نداشته باشند.
انواع شارژرهای وایرلس موجود
اگر چه طرز کار تمام شارژرهای وایرلس یکسان و مشابه است اما سازندگان این نوع شارژرها بر حسب نیاز کاربران انواع متنوعی از آنها را ساخته و روانه بازار کرده اند. این تنوع محصول به کاربران کمک می کند تا محصول را طبق نیاز خود انتخاب کنند و بیشترین استفاده ممکن از آنرا داشته باشند.
شارژرهای ساده تک ظرفیتی
این نوع شارژرها در ابعاد کوچک ساخته شده اند و دارای یک پد مناسب استفاده یک گوشی می باشند.
شارژرهای چند منظوره
در این نوع شارژرها صفحه محل قرار گیری گوشی اندکی بزرگتر طراحی شده است و محلی مخصوص برای قرار گیری ساعت هوشمند نیز در آنها تعبیه شده است و به کاربر اجازه می دهد تا بصورت همزمان کلیه گجت های هوشمند خود مثل هدفون ، ساعت و گوشی را شارژ نماید .
پاور بانک های وایرلس
در کنار پاوربانک های سنتی رایح ، نسل جدید از پاور بانک ها به بازار آمده اند که بر خلاف مدل های قدیمی ، بصورت وایرلس عمل می کنند و می توانند گوشی ها را شارژ کنند. این محصولات در سفر یا محل کار یا هر جا که به سوکت برق دسترسی ندارید به کارتان می آیند و بدون نیاز به کابل قادرند باتری گوشی را شارژ کنند. پاور بانک را روشن کنید و گوشی خود را روی آن قرار دهید تا شارژ شود. به همین راحتی !!
استندها
اگر در محل کار یا منزل یا هنگام تماشای تلویزیون نیاز دارید تا صفحه گوشی همیشه مقابل چشمانتان باشد و یا بخواهید هنگام شارژ گوشی توسط شارژر وایرلس ، فیلم مورد علاقه تان را تماشا کنید یا در یک لایو اینستاگرامی شرکت کنید ، استندها بهترین انتخاب خواهند بود . در استندها یک آهنربای مغناطیسی تعبیه شده است که قادر است گوشی را روی صفحه استند حفظ کند از لغزیدن آن به پائین جلوگیری نماید.
شارژرهای وایرلس خودرو
دامنه کابرد شارژرهای وایرلس به داخل خودرو ها نیز رسیده است و محصولات متنوعی برای شارژ گوشی ها در داخل خودرو به بازار عرضه شده است.
گوشی های قابل اتصال به شارژر وایرلس
اگر چه فناوری نوظهور شارژرهای وایرلس در بین کابران جذاب بوده و شرکت های تولید کننده نیز تلاش دارند تا هر جه سریعتر محصولات خود را به این قابلیت مجهز کنند ، اما پیاده سازی این تکنولوژی در گوشی ها بعلت نیاز به مدارات خاص و پیچیده موجب بالا رفتن قیمت گوشی ها می شود و به این دلیل تمامی گوشی ها مجهز به این قابلیت نیستند. چنانچه مایل به استفاده از این تکنولوژی جدید هستید بهتر است قبل از خرید شارژر وایرلس از سازگار بودن گوشی خود با این فناوری مطمئن شوید. برای اطلاع از لیست گوشی های قابل اتصال به شارژرهای وایرلس می توانید به این صفحه مراجعه کنید.
از کجا بدانیم گوشی قابلیت استفاده از شارژر وایرلس دارد یا خیر ؟
چندین روش برای اینکه بدانیم گوشی قابلیت استفاده از شارژر های وایرلس را دارد یا خیر وجود دارد.
- مراجعه به این صفحه و جستجوی نام گوشی
- مطالعه قابلیت های گوشی در دفترچه مشخصات
- سوال از فروشنده
انتقال شارژ از یک گوشی به گوشی دیگر
آیا می دانستید انتقال شارژ باتری از یک گوشی به گوشی دیگر بدون استفاده از سیم و کابل امکان پذیر است ؟ گوشی هایی که قابلیت شارژ شدن با شارژرهای وایرلس را دارند می توانند بصورت معکوس عمل کرده و بجای اینکه شارژ بشوند ، خود به یک شارژر تبدیل شده و به یک گوشی دیگر شارژ منتقل کنند. به این فرآیند شارژ معکوس گفته می شود. این قابلیت زمانی مفید است که باتری گوشی شما رو به اتمام است و دسترسی به شارژر یا سوکت برق ندارید. در اینحالت می توانید از گوشی دوستان یا بستگان خود استفاده کرده و از آنها شارژ دریافت کنید !!
گوشی موبایل در حال انتقال شارژ به یک گوشی دیگر یا به یک ساعت هوشمند یا به یک هدفون بلوتوثی
نتیجه گیری
طراحان تکنولوژی و مهندسان تلاش می کنند تا مشکلات کاربران را یکی پس از دیگری حل کنند و راهکارها و محصولات نوین به آنها ارائه دهند. شارژرهای وایرلس نیز بعنوان دستاورد جدید و نوظهور پا به بازار تلفن همراه و لوازم جانبی نهاده و بزودی استفاده از آن در بین کاربران فراگیر خواهد شد.
سوالات متداول
آیا تمام گوشی ها قابلیت استفاده از شارژر وایرلس را دارند ؟
خیر . این تکنولوژی در تمام گوشی ها پیاده سازی نشده است. برای اطلاع از موجود بودن این قابلیت در گوشی خود یا به فروشنده مراجعه کنید و یا از اطلاعات این صفحه استفاده نمائید.
دیدگاه شما
نظرات کاربران
ناشناس |
۲۴ بهمن ۱۴۰۳ |
---|---|
خیلی ممنون . چرا این نوع شارژر در مغازه ها وجود نداره و اگه هست قیمت اون چقدره ؟ | |